تحول در دنیای رمزارزها! آیا چین تصمیم به تغییر قوانین درباره‌ی بیت‌کوین دارد؟

Coinkade Exchange
8 min readMay 10, 2021
تحول در دنیای رمزارزها! آیا چین تصمیم به تغییر قوانین درباره‌ی بیت‌کوین دارد؟

سرمایه‌گذاری جایگزین! در ظاهر این دو کلمه اهمیت چندانی ندارند. اما اخیراً یک مقام رسمی بانک خلق چین در جلسه‌‌ای این عبارت را درباره‌ی بیت‌کوین، به کار برد، بسیار خبرساز شد. لنیکس لای، مدیر بازارهای مالی در OKEx، این اقدام را یک پیشرفت تخسین برانگیز برای بیت‌کوین می‌داند. مایکل پیشکام، مدیر اجرایی اقامت در مدرسه کسب و کار INSEAD اروپا، اظهارات این مقام رسمی بانک خلق چین را تغییر قابل توجهی در موقعیت کشور در رمزنگاری توصیف می‌کند و شاید تغییر قوانین چین درباره بیت کوین.
در تاریخ 18 آوریل در یک رویداد CNBC در مجمع Boao آسیا، لی بو، معاون رئیس بانک خلق چین بیان کرد: ما بیت‌کوین و استیبل کوین را به عنوان دارایی رمزنگاری در نظر می‌گیریم. این‌ها سرمایه‌گذاری جایگزین هستند. گزارشگر CNBC ارجون خارپال معتقد است که صاحبان صنایع این نظرات را پیشرونده دانستند و از نزدیک در حال مشاهده تغییرات قانونی هستند که توسط بانک خلق چین اعمال می‌شود.
کوین دسوزا، استاد دانشگاه فناوری کوئینزلند، به مجله cointelegraph می‌گوید:

بله، من شاهد ایجاد زمینه تغییرات در چین و رویکردی مثبت در برابر بیت‌کوین هستم اما هنوز اقدامات جدی انجام نشده است.
دانیل لاکال، اقتصاددان ارشد Tressis SV، در مصاحبه با مجله cointelegraph بیان کرد:

تغییر عقیده دولت چین یک پیشرفت بسیار مهم است، زیرا باعث کنار گذاشتن سیاست‌های پولی سابق می‌شود.
لاكال خاطر نشان می‌سازد، دولت می‌گوید که قصد ندارد مانعی در برابر پیشرفت بیت‌کوین و سایر رمزارزها كه یك خطر همیشگی برای چین و سایر دولت ها بوده است، باشد.
اما چرا حالا؟ چین به زودی یکی از اولین ارزهای دیجیتال مهم بانک مرکزی جهان را در مقیاس گسترده عرضه می‌کند که پرداخت الکترونیکی ارز دیجیتال یا یوان دیجیتال نامیده می‌شود. لاکال می‌گوید: اگر یوان دیجیتالی بخواهد وارد بازار شود، نمی‌توان رمزنگاری را تحریم کرد بلکه باید نشان داد که DCEP چین (دیسپ چین) یا همان یوان دیجیتالی به اندازه یک رمزارز جذاب است.

ارتباط BTC و DCEP چین

با این وجود، ارتباط بین بیت‌کوین و DCEP چین (دیسپ چین) دقیقاً چیست؟ آیا آن‌ها دو چیز متفاوت نیستند. طلای دیجیتال جهانی و دیگری سیستم پرداخت داخلی؟
یوان چین، که به تازگی ارائه شده است، در معاملات بین‌المللی کمی استفاده می‌شود. لاكال در مصاحبه با مجله cointelegraph می‌گوید: یوان چین به طور کلی کم‌تر از ظرفیت آن استفاده می‌شود زیرا چین می‌خواهد كنترل سرمایه و بودجه را حفظ كند. چین مدتهاست تردید دارد که اگر بخواهد این کنترل‌ها را کنار بگذارد، اقتصاد آن به سرعت دلاری شود. به این معنا که شهروندان این کشور دلار را از چین به ایالات متحده بفرستند.
در شرایط کنونی، عرضه یوان دیجیتال یک شکست بین‌المللی است، اگرچه ممکن است این اقدام در داخل کشور موفقیت‌آمیز باشد. اما افراد خارجی تصور می‌کنند که دولت چین می‌خواهد همانند یوان سنتی بر یوان دیجیتال کنترل و نظارت داشته باشد.
لاكال بیان می‌کند: اگر بازار رمزارزها در چین افتتاح شود، نشانه‌ی این خواهد بود كه كنترل سرمایه بر بازار دیجیتال از جمله یوان دیجیتال اعمال نمی‌شود. این مسلماً حرکتی هوشمندانه از طرف دولت چین است مانند روسیه که اکنون شاهد مزایای گشودن بازار رمزنگاری بر اقتصاد این کشور است. در واقع، مقامات تصور می‌کنند که در نهایت، البته در آینده‌ای دور رمزارزها ممکن است به ارزهای فیات غربی آسیب برسانند. اما در این میان، سازش و مدارا در رابطه با بیت‌کوین می‌تواند باعث موفقیت فراتر از حد این ارز دیجیتال شود.

قابلیت رمزنگاری؟

پیشکام در گفتگو با مجله cointelegraph بیان کرد که لای در سخنان خود با در نظر گرفتن بیت‌کوین به عنوان یک دارایی سرمایه‌گذاری، پا را فراتر گذاشت. چین اکنون رمزنگاری را به عنوان یک ارز بالقوه آینده در تجارت جهانی می‌داند.
پیشکام بیان کرد که براساس داده‌های Google Trends از سال 2014 تاکنون که مبنای آن تعداد جستجوی کلمه‌ی بیت‌کوین است، علاقه و توجه نظر به بیت کوین در داخل چین، یعنی در میان جمعیت داخلی کشور، دارای الگویی مشابه با ایالات متحده و همچنین کل جهان است و نادیده گرفتن این علاقه روزافزون از طرف مردم ممکن است از نظر اقتصادی و مالی در درازمدت برای کشور عاقلانه نباشد، بنابراین قطعاً شاهد تغییراتی در این زمینه خواهیم بود.

پیشکام همچنین می‌گوید، DCEP چین (دیسپ چین) احتمالاً در داخل کشور تبدیل به ابزاری برای معاملات روزانه از خرید مواد غذایی تا پرداخت قبض و محصولات یا موارد مهم‌تر مانند خرید خانه یا ماشین و … خواهد شد. اما برای ارزیابی تأثیر آن در سطح بین الملل از جمله اینکه آیا یوان چین تهدیدی برای دلار ایالات متحده به عنوان ارز اصلی تجارت جهانی خواهد بود، خیلی زود است.
پیشکام در ادامه بیان نمود که چین خواهان دسترسی به بیت‌کوین است تا بتواند وابستگی خود را به دلار برای تجارت جهانی کاهش دهد. بیت‌کوین همچنین می‌تواند استفاده از دلار در همسایگان منطقه‌ای چین را تضعیف کرده و قدرت عمل بیشتری برای استفاده از یوان دیجیتال جدید به آن‌ها بدهد. به نظر می‌رسد تغییر وضعیت چین یک حرکت استراتژیک برای حفظ تسلط بر اقتصاد آینده در صورت تغییر جایگاه بیت کوین از سرمایه‌گذاری جایگزین به جایگزین ارز تجاری باشد.

لی کیست؟

لی، فقط یکی از هفت معاون رئیس کل بانک مرکزی چین است. آیا ممکن است این اظهارات در مورد بیت کوین و رمزارزها نظر تنها یک بانکدار باشد؟پاسخ این سؤال منفی است. لاكال در مصاحبه با cointelegraph بیان کرد چنین اتفاقی در چین امکان‌پذیر نیست. هنگامی که آن‌ها می‌خواهند در مورد برخی از سیاست‌های جدید مالی به جهان اطاع‌رسانی نمایند، اولین اظهار نظر اغلب از طرف یک تحلیلگر در یک بانک دولتی است. در مرحله بعد، به طور معمول، بیانیه‌ای از سوی یک بانکدار مرکزی منتشر می‌شود و سرانجام، در مرحله‌ی آخر، آن سیاست جدید رسماً اعلام می شود. این اتفاق در سال 2015 زمانی‌که چین ارزش یوان را کاهش داد، نیز روی داد.
بنابراین، آیا لی به عنوان سخنگوی دولت عمل می‌کند؟ مولی جین زاکرمن، مدیر بخش تولید محتوا در CoinMarketCap، در گفتگو با مجله cointelegraph می‌گوید: معاون بانک خلق چین و رئیس اسبق آن در مجمع اخیر هر دو در توضیح پیشرفت و توسعه CBDC (ارزدیجیتال بانک مرکزی) از بیت کوین نام بردن.. آن‌ها بیت‌کوین را یک دارایی ویژه دانسته و بیان کردند دولت آن را تحت نظارت و قانونمندساری قرار می‌دهد. پیش از این، بانک مرکزی بیت کوین را کالایی مجازی خوانده بود.
اما شاید یک سرمایه‌گذاری جایگزین فقط یک سرمایه‌گذاری جایگزین باشد و نه چیزی بیشتر؟
دارل دافی، استاد برجسته دین در امور مالی در دانشکده بازرگانی استنفورد، به مجله cointelegraph گفت: نمی‌توان با اطمینان بیان کرد اما شاید هدف لی اشاره به این موضوع باشد که بیت‌کوین یک سرمایه‌گذاری جایگزین معتبر است. چین احتمالاً همچنان با استفاده از بیت‌کوین به عنوان یک روش پرداخت مخالفت خواهد کرد. او همچنین بیان نمود که استفاده از بیت کوین به عنوان یک روش پرداخت برای مقامات هر کشوری، نظارت بر پرداخت‌ها را برای رعایت قوانین و مقررات از جمله مبارزه با پولشویی دشوارتر می‌کند. اگر از بیت‌کوین به عنوان یک روش پرداخت استفاده شود، دور زدن کنترل سرمایه در چین تا حدودی آسان‌تر خواهد شد و چین نمی‌خواهد این مسئله‌ اتفاق بیفتد.
لی ممکن است گفته باشد که بیت کوین به عنوان اندوخته ارزشمند — مانند طلا — مناسب باشد، اما به عنوان یک سیستم پرداخت نیست. جیمز بارت، استاد امور مالی در دانشگاه اوبرن، به مجله cointelegraph می‌گوید:

بیت کوین را می‌توان مانند طلا به عنوان یک سرمایه‌گذاری برای مقابله با تورم در نظر گرفت. این منطقی است که بیت‌کوین را به عنوان سرمایه‌گذاری جایگزین در نظر بگیریم. اما حتی با این وجود نیز چین اجازه اعمال محدودیت‌ها و قوانینی را برای منع مؤسسات مالی داخل کشور در انجام معاملات با رمزارزها خواهد داشت.
کوین ورباخ، استاد مطالعات حقوقی و اخلاق تجاری در دانشکده وارتون دانشگاه پنسیلوانیا، به مجله cointelegraph می‌گوید: نامیدن رمرارزها به عنوان سرمایه‌گذاری جایگزین درست است. اما لزوماً به این معنا نیست که در اختیار سرمایه‌گذاران چینی قرار داشته باشد.
برخلاف آنچه برخی معتقدند، ورباخ می‌گوید كه چین هرگز سعی در مانع‌تراشی در برابر فعالیت‌های مربوط به بیت کوین و حوزه بلاکچین نداشته است. وی گفت: چین هرگز با رمزارزها به طور کامل مخالف نبوده است. مقامات چینی عرضه اولیه سکه و مبادله رنمینبی به رمزارز را در سال 2017 متوقف کردند. زیرا آن‌ها نگران سرمایه‌گذاری‌های مخاطره‌آمیز، کلاهبرداری و فرار سرمایه بودند.
ورباخ همچنین بیان می‌کند: چین صنعت عظیم استخراج رمزارزها را در داخل کشور مجاز دانسته و به طور فعال فناوری بلاکچین را به عنوان بخشی از زیرساخت‌های جدید خود ارتقا داده است. بسیاری از بزرگترین صرافی‌های ارزدیجیتال جهان، مانند Binance، Huobi و OKcoin، نیز ارتباط عمده‌ای با چین دارند. ورباخ به طور خلاصه می‌گوید:

حدس من این است که لی بو بیان نمود که بیت‌کوین باید به عنوان یک سرمایه‌گذاری سوداگرانه تلقی شود، نه به عنوان ارز یا سیستم پرداخت جایگزین که این کاملاً با رویکرد چین مطابقت دارد. من فکر می‌کنم جامعه رمزنگاری پیام اشتباهی از سخنان لی برداشت کرده است.
با این حال، دیگران همچنان متوجه تغییر سیاست پشت بیانیه لی می‌شوند. به عنوان مثال لای در مصاحبه با cointelegraph می‌گوید: بیانیه جدید مسئول بانک خلق چین موضع کاملاً روشنی درباره‌ی بازار دارد و بیت‌کوین به عنوان یک ابزار سرمایه‌گذاری جایگزین در نظر گرفته شده است. این یک پیشرفت قابل توجه برای بیت‌کوین است و احتمالاً شاهد تنظیم قوانین برای بیت‌کوین با چارچوبی مشابه سایر سرمایه‌گذاری های جایگزین خواهیم بود.

بی اعتمادی به چین

پابلو اگنسی، مدرس بخش اقتصاد و تجارت در UIC بارسلونا، در مصاحبه با مجله cointelegraph بیان نمود: چین برای مدت طولانی در جبهه‌ی مخالف قرار داشته است و ضرب المثل قدیمی سلام گرگ بی‌طمع نیست مانند همیشه مناسب به نظر می رسد.بنابراین بهتر است به این تغییر موضع چین با شک و تردید نگریست.
براساس نظر اگنس شاید بیت‌کوین با این پیشرفت بزرگ دیگر قابل نادیده گرفتن برای چین نیست. به خصوص با توجه به اینکه ارزش بازار بیت‌کوین اخیراً از مرز 1 تریلیون دلار فراتر رفته است. چین همچنان تلاش خواهد کرد تا از رمزارزها نهایت بهره را ببرد و قدرت دلار که تقریباً 60٪ ذخایر ارزی را تشکیل می‌دهد در معاملات بین‌المللی را تضعیف کند. زیرا جنگ تجاری همچنان ادامه دارد. در مورد پروژه CBDC خود چین، اگنس نظر می‌دهد:

رمزنگاری و به طور خاص بیت‌کوین، نه تنها با ایجاد فضای رقابتی بلکه با آشکار کردن نقاط ضعف طولانی مدت، صریحاً وضعیت مالی موجود را به چالش می‌کشد

یو شیونگ، دانشیار بین الملل در دانشگاه ساری و رئیس تجزیه و تحلیل تجارت در مدرسه بازرگانی ساری، به مجله cointelegraph می‌گوید که اظهارات لی تنها به این معنی است که چین در حال توجه بیشتر به رمزارزها با هدف قانونمندسازی آنهاست. این بدان معنا نخواهد بود که چین در برابر رمزارزها موضع خود را تغییر داده است و این اتفاق زمانی رخ خواهد داد که دولت بتواند معاملات و نقدینگی را کنترل کند و این اتفاق حتمی در آینده نخواهد بود.

یک مدل از دارایی که باید قانونی شود!

به طور خلاصه، دولت چین تاکنون علاقه چندانی به قانونمندسازی بیت‌کوین که به معنای پذیرش رمزارزهاست نشان نداده است . اما ماه گذشته، معاون رئیس بانک مرکزی چین، احتمالاً با اطلاع و تأیید دولت، نشان داد که بانک مرکزی نه تنها بیت‌کوین را در چین ممنوع نمی‌کند، بلکه برای اولین بار در مورد ارز دیجیتال با عباراتی مثبت صحبت کرد.
زاکرمن به مجله cointelegraph گفت: این رویکرد مثبت برای موسسات سرمایه‌گذاری داخلی و ثروتمندان بسیار مهم است زیرا آن‌ها می‌خواهند در دارایی‌های جایگزین مانند بیت کوین در آینده سرمایه‌گذاری کنند.
لای می‌افزاید: من فکر می‌کنم پس از سال‌ها پیشرفت و توسعه، همه دولت‌ها و نهادهای نظارتی مهم از جمله چین بیت‌کوین را به عنوان یک طبقه دارایی مناسب شناخته‌اند که بنابراین باید به جای ممنوعیت کاملاً قانونمند شود.
برق مورد استفاده در استخراج رمزارزها، عمدتا در چین تأمین می‌شود. چینی‌ها نیز در بسیاری از شرکت‌های مبتنی بر بلاکچین سهم دارند و در همین حال، کشور یک پروژه ارز دیجیتال را در دست اجرا دارد. بنابراین همانطور که لاکال مطرح می‌کند ممکن است برخی از نرمش‌ها در رابطه با بیت‌کوین در راستای تحقق اهداف چین برای داشتن یوان دیجیتال در سطح جهانی باشد.

تحول در دنیای رمزارزها! آیا چین تصمیم به تغییر قوانین درباره‌ی بیت‌کوین دارد؟

--

--

Coinkade Exchange

خرید تتر، خرید بیت کوین، خرید ترون، خرید اتریوم coinkade.com